De Schie met pontje in 1939.

Eschie 1939en heel bekend particulier pontje, zeker fotografisch bezien, voer over de Rotterdamse Schie, de vaarweg tussen het centrum van Rotterdam en Delft tussen het toen nog bestaande Zomerhofplein en de Haarlemmerstraat. Het was een klein pontje dat overdekt was met een zeil dat beschutting bood tegen regen en zon. Op de houten zijkanten was een reclame aangebracht van rookt ‘Van Rossums Troost’. De kosten bedroegen 1 cent.

Van 1896 tot 1959 lag aan het einde van de Zomerhofstraat bij de Schiekade het Zomerhofplein. Bij besluit van B&W 11 september 1959 werd de naam ingetrokken.

Aan de westzijde van de Schiekade bevonden zich blekerijen. Eén ervan heette sinds ca. 1740 de ‘Haarlemsche Bleekerij’. Hieraan dankt de straat haar naam. De Haarlemse blekerijen waren al in de 15de eeuw bekend. De straat is door B&W op 1 oktober 1993 ingetrokken, de locatie is gesloopt.

De prent komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van http://familieholleman.com/pagina31.html en uit het Stadsarchief Rotterdam.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s