Beursplein jaren 90

Het Beursplein met Café Restaurant La Cloche en de V&D, waarschijnlijk begin jaren negentig. Op deze plek ligt nu de Koopgoot.

beursplein jaren 90

De Beurstraverse (bijnaam: de Koopgoot) is een winkelstraat in de Nederlandse stad Rotterdam. De straat ligt onder het straatniveau van de Coolsingel. Boven de Beurstraverse bevindt zich het Beurs World Trade Center Rotterdam. Oorspronkelijk was de traverse uitsluitend een deel van de uitgang van metrostation Beurs en tevens bedoeld om voetgangers de drukke Coolsingel over te laten steken. De praktijk pakte echter anders uit; op drukke winkeldagen stond het autoverkeer op de Coolsingel stil om steeds de voetgangers over te laten steken. Tussen 1991 en 1996 is de traverse samen met het Beursplein aangepakt en aantrekkelijker gemaakt. Sindsdien is de stagnatie van het autoverkeer sterk verminderd.

De Beurstraverse is nu een onderdeel van het Beursplein Rotterdam, het winkelhart van het centrum van Rotterdam. Tot de door de Nederlandse architect Pi de Bruijn ontworpen Beurstraverse behoren ook de Beursgallery, The Mall, Rode zand en gedeeltelijk de Hoogstraat tot dit gebied.

De meeste winkels gelegen in de Beurstraverse bevinden zich uitsluitend op dit lagere niveau, maar de grote warenhuizen zoals C&A en de Bijenkorf hebben hier ook een ingang via welke men naar het hogere niveau kan komen. Daar bevinden zich ook de Beursgallery en The Mall. Ook de ingang van metrostation Beurs is nog altijd via de Beurstraverse te bereiken.

Vanaf het oostelijk deel van de koopgoot komt men op de Hoogstraat. Vanaf het westelijk deel op de Van Oldenbarneveltplaats en de Lijnbaan.

De fotograaf is Leendert Koote en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s