lusthofstraat 1908

Slager H.P. van Linschoten krijgt een koe cadeau van zijn oom Piet van Linschoten ter gelegenheid van de start van zijn slagerij aan de Lusthofstraat 29. Slagerij van Linschoten opende haar deuren in 1908 en bestaat, wel in een ander pand, nog steeds.lusthofstraat 1908

Een stukje uit de speech die bij het honderjarig bestaan gegeven werd: Het begon in 1908 in de herfst, op 1 oktober. De zaak zat eerst ergens anders. Dit bleek op de hoek van de Vredehofstraat, naar het zuiden gericht, te zijn. Omdat het hier zo warm was hebben ze toen een ander pand gekocht en dit is dus het huidige pand aan de Lusthofstraat nummer 48. Dit was natuurlijk noodzakelijk, want ze hadden vroeger geen koeling. Alles werd in de zomer met gekregen ijsblokken koel gehouden.

Vroeger was je 6 dagen per week open behalve zondags, het gehele jaar door. Vakantie werd niet genomen, alleen de feestdagen was er vrij. Bij de Eerste Wereldoorlog was het vlees schaars. Daarnaast werd er ook een vergunning verleend om leverworst te kunnen maken.

De Lusthofstraat ontleent haar naam aan de vroegere buitenplaats Lusthof. Deze grote buitenplaats komt reeds voor in de 18de eeuw. Ze lag ten oosten van de Adamshoflaan aan de Beneden-Oostzeedijk en strekte zich uit tot aan de Groene Wetering.

De foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van http://vanlinschoten.keurslager.nl/familie-historie. Lees hier verder. De informatie over de Lusthofstraat komt uit het Stadsarchief Rotterdam

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s